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Q1:	What	is	the	full-time	obligation	for	office	hours?	
A1:	According	to	Article	18,	Section	A,	Paragraph	6	of	our	Collective	Bargaining	Agreement	(CBA),	

full-time	instructors	must	hold	four	office	hours	scheduled	over	four	days	and	one	office	hour	by	
appointment	each	week.		

	
Q2:	What	is	the	part-time	obligation	for	office	hours?	
A2:	Part-time	faculty	who	teach	3.0-5.99	equated	hours	are	paid	for	one	office	hour	each	week.	

Faculty	who	teach	6.0	or	more	equated	hours	are	paid	for	two	office	hours	each	week.			
	
Q3:	How	am	I	paid	for	office	hours?	
A3:	Full-time	faculty	are	paid	for	office	hours	in	their	regular	salary.	Part-time	faculty	are	paid	

monthly	using	the	non-instructional	rate	(half	of	the	instructional	rate).	
	
Q4:	Where	do	I	have	to	hold	my	office	hours?	
A4:	According	to	Article	18,	Section	A,	Paragraph	7	of	our	Collective	Bargaining	Agreement	(CBA),	

part-time	faculty	office	hours	are	to	be	held	on	campus	(or	at	the	location	where	class	is	held)	
for	all	face-to-face	classes,	held	online	for	all	online	classes,	and	either	online	or	at	a	designated	
location	for	hybrid	classes.	No	such	description	exists	for	full-time	faculty	and	so	there	is	no	
contractual	mandate	about	where	office	hours	shall	be	held	for	them.	

	
Q5:	Do	I	have	to	post	my	office	hours?	
A5:	Full-time	faculty	must	post	their	office	hours.	Full-	and	part-time	faculty	must	include	office	

hours	on	their	syllabi	and	must	submit	course	syllabi	to	their	dean	by	Census	Date	each	term.	
	
	


